fbpx
Historie og Vin

Deltag i foredragsrækken i 2020 om udstillingen 100 år med Danmark – Sønderjylland siden Genforeningen. Det tredje foredrag fokuserer vi på rum 3 i den nye udstilling.

Foredraget handler om tiden efter Anden Verdenskrig. Det var en periode, hvor Sønderjylland blev industrialiseret, og folk fik flere penge og nye interesser. Sydens sol blev tilgængelig for almindelige mennesker, og der opstod en ny musikkultur med både Tønderfestival og popklub i Hellevad.

Grænsen skilte, men grænsen skabte også særlige aktiviteter – grænsehandel, smørbåde, spritbåde og smuglere. Og sønderjyderne kastede sig over tysk TV. Det vakte bekymring, og blandt andet derfor fik vi TV SYD. De senere årtier har bragt opbrud i nationale fronter. Der var været fælles dansk-tysk kransenedlæggelse på Dybbøl, og på mange, mange andre måder falder gamle skel. Men tosprogede byskilte og grænsekontrol kan stadig skabe debat.

Foredragsholder er historiker René Rasmussen, Museum Sønderjylland.

 

OBS OBS OSB!!! Ændringer grundet Covid-19:

Der kan max. være 75 personer i Riddersalen, hvorfor vi beder om forhåndstilmelding pr. telefon: 65 37 08 07 eller mail: sonderborg@msj.dk – oplys navn og antal

Museum Sønderjylland bakker op om sundhedsmyndighedernes smitteopsporingstiltag. Derfor kan du ved tilmelding til arrangementet give os dit telefonnummer og gøre os opmærksom på, at du ønsker, at vi gemmer dine oplysninger i 4 uger, kun til brug ved smitteopsporing – læs mere om Museum Sønderjyllands håndtering af retningslinjerne her: https://msj.dk/corona/

Billetpris: 75 kr. inkl. 1 drikkevarer

Medlemmer af Museumsklubben 20% (60 kr.)

Medlemmer af den lokale venneforening 20% (60 kr.)

Historie og Vin

Sønderborg Slot, Sønderbro 1, 6400 Sønderborg