fbpx
HERREGÅRDENES DAG

Vær med til at fejre de danske herregårde

 

Når Herregårdenes Dag løber af stablen den 15. august, slår Sønderborg Slot– sammen med over 35 andre slotte og herregårde over hele landet – dørene op for publikum.

 

På Sønderborg Slot holder historiker Carsten Porskrog Rasmussen på følgende tidspunkter et oplæg om slottets og dets beboers spændende historie:

 

11.00: Riddersalen: Sønderborg Slots historie

12.00: Slotskirken: Reformationsdronningen Dorothea og hendes kapel

13.30: Riddersalen: Christian 2.: Sønderborg Slots meste berømte beboer og hans omskiftelige liv

14.30: Riddersalen: Sønderborg Slots historie.

Herregårdenes Dag skal være med til at sætte fokus på landets slotte og herregårde, som er en væsentlig, men ofte overset, del af den danske kulturarv.

 

Herregårdenes glemte kulturarv

I Danmark ligger over 700 herregårde spredt som et fintmasket net udover landet.

Det danske landskab er formet af og med godserne, der gennem århundreder har været den væsentligste drivkraft på landet.

De store gamle hovedbygninger ligger stadig i dag i landskabet som vidnesbyrd om godsernes enorme betydning – blandt andet som nogle af de største arbejdspladser i landområderne helt ind til midten af 1900-tallet.

”Herregårdenes rolle og kulturarv er desværre på mange måder glemt i dag.

De fleste har nok set deres lokale slot eller herregård udefra, men kender ikke stedet, historien og betydningen, som godserne har haft gennem århundreder.

Herregårdene udgør en vigtig del af vores fælles historie, som har haft betydning for natur og kultur i ethvert lokalsamfund, og de skal derfor være en del af folks bevidsthed.

Målsætningen med Herregårdenes Dag er at åbne herregårde over hele landet for et bredt publikum en enkelt dag om året”, siger Marie Kirstine Elkjær, der er museumsinspektør ved Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum, som står bag initiativet til Herregårdenes Dag.

 

Entré

Gratis når entréen til museet er betalt

HERREGÅRDENES DAG

Sønderborg Slot, Sønderbro 1, 6400 Sønderborg