fbpx
Den romantiske have – Sanderumgaard og den danske havekultur

Foredragsaften med Sanderumgaards ejer og formand for Europa Nostra Danmark Erik Vind

Museum Sønderjylland har en lang og stærk tradition for at arbejde med landsdelens bygningskultur, der afspejler Sønderjyllands rolle som grænseland. Med udstillingen Grænseløs Påvirkning har Museum Sønderjylland sammen med Europa Nostra Danmark og Industrimuseets Frederiks Værk sat fokus på den grænseløse påvirkning af dansk bygningskultur gennem århundreder og stiller spørgsmålet:

Kan man overhovedet tale om en dansk bygningskultur?

Grænseløs Påvirkning vender denne diskussion på hovedet. Bygningskulturen er et eksempel på, at det vi opfatter som dansk ikke kunne eksistere uden påvirkning fra udlandet. Den danske bygningskultur fra oldtiden og frem til i dag er formet og udviklet i evig kontakt med omverdenen. Arkitekter og bygherrer har gennem tiderne hentet inspiration til nye materialer, metoder og stilarter i udlandet. Mere eller mindre bevidst bærer vi erfaringer og indtryk med os. Arkitekturen vandrer over tid og gennem generationer. I fire foredrag med udvalgte foredragsholdere fra hele landet sætter vi fokus på sider af den grænseløse påvirkning. Brug foredragsrækken som en lystrejse ind i dansk og international bygningskultur og arkitektur med dygtige fagfolk.

Den romantiske have – Sanderumgaard og den danske havekultur

Foredrag ved Sanderumgaards ejer og formand for Europa Nostra Danmark Erik Vind tager udgangspunkt i historien om Sanderumgaard romantiske Have og Susanne Vind fortæller om genskabelsen af haven i nyste tid – og et blik på de store træk i dansk havekultur, både på de trendsættende herregårde og slotte og på hvordan disse træk har påvirket både offentlige parker og de private villahaver.

Den romantiske have – Sanderumgaard og den danske havekultur

Arkæologi, Dalgade 7, 6100 Haderslev

Få masser af medlemsfordele:

Køb medlemskort