fbpx
Restaurering af historiske bygninger – når fortid og nutid mødes

Restaurering af historiske bygninger – når fortid og nutid mødes

I genforeningsåret sætter Museum Sønderjylland fokus på den grænseløse påvirkning af dansk bygningskultur gennem århundreder og stiller spørgsmålet: Kan man overhovedet tale om en dansk bygningskultur?

To af landets mest fremtrædende personer på restaureringsområdet, arkitekt Lars N. Bock fra Arkitektskolen i Aarhus og restaureringsarkitekt Jørgen Overby, giver i et foredrag eksempler på, hvordan udenlandske arkitekturstrømninger altid er til stede i deres arbejde.

Lars N. Bock har haft egen tegnestue og bl.a. arbejdet hos tegnestuen Inger og Johannes Exner. Bock har gennemført et utal af projekter, forsket og publiceret bredt om dansk bygningskultur. Fra 1994 har han været lektor på Arkitektskolen i Aarhus. Jørgen Overby har tegnestue i Gram, og han har restaureret vigtige dele af den danske arkitektoniske kulturarv gennem flere årtier og bl.a. stået for genopførelsen af et af landets fineste renæssancehuse, herregården Sparresholm ved Næstved.

Dørene åbner 18.30, så publikum inden foredraget kan nå et besøg i udstillingen Grænseløs Påvirkning – dansk bygningskultur gennem århundreder.

Pris: 50 kr.

Medlemmer af Museumsklubben 20% (40 kr.)

Medlemmer af den lokale venneforening 20% (40 kr.)

Restaurering af historiske bygninger – når fortid og nutid mødes

Arkæologi, Dalgade 7, 6100 Haderslev

Få masser af medlemsfordele:

Køb medlemskort