fbpx
Restaurering af historiske bygninger – når fortid og nutid mødes

Foredragsaften med arkitekt Lars N. Bock fra Arkitektskolen i Aarhus og restaureringsarkitekt Jørgen Overby

To af landets mest fremtrædende kræfter på restaureringsområdet, arkitekt Lars N. Bock fra Arkitektskolen i Aarhus og restaureringsarkitekt Jørgen Overby, der har restaureret en stor mængde bygninger og bl.a. er Ribe Domkirkes arkitekt, giver os et indblik i deres arbejde og eksempler på, hvordan udenlandske arkitekturstrømninger altid er til stede i deres arbejde.

Grænseløs Påvirkning – dansk bygningskultur gennem århundreder

Museum Sønderjylland har en lang og stærk tradition for at arbejde med landsdelens bygningskultur, der afspejler Sønderjyllands rolle som grænseland. Med udstillingen Grænseløs Påvirkning har Museum Sønderjylland sammen med Europa Nostra Danmark og Industrimuseets Frederiks Værk sat fokus på den grænseløse påvirkning af dansk bygningskultur gennem århundreder og stiller spørgsmålet: Kan man overhovedet tale om en dansk bygningskultur?

Grænseløs Påvirkning vender denne diskussion på hovedet. Bygningskulturen er et eksempel på, at det vi opfatter som dansk ikke kunne eksistere uden påvirkning fra udlandet. Den danske bygningskultur fra oldtiden og frem til i dag er formet og udviklet i evig kontakt med omverdenen. Arkitekter og bygherrer har gennem tiderne hentet inspiration til nye materialer, metoder og stilarter i udlandet. Mere eller mindre bevidst bærer vi erfaringer og indtryk med os. Arkitekturen vandrer over tid og gennem generationer.

I fire foredrag med udvalgte foredragsholdere fra hele landet sætter vi fokus på sider af den grænseløse påvirkning. Brug foredragsrækken som en lystrejse ind i dansk og international bygningskultur og arkitektur med dygtige fagfolk.

 

Restaurering af historiske bygninger – når fortid og nutid mødes

Arkæologi, Dalgade 7, 6100 Haderslev

Få masser af medlemsfordele:

Køb medlemskort