fbpx
ARKÆOLOGIENS DAG

Dyk ned i arkæologiens verden og kom helt tæt på arkæologernes arbejde og på dagligliv i fortiden.

Lørdag 10. september kl. 10-16 kan du komme helt tæt på arkæologernes arbejde og der vil være masser af aktiviteter for små og store, udendørs såvel som indendørs.

 

Du kan kigge konservatoren over skulderen, når hun forsigtigt skiller en 2000 år gammel gravurne ad, eller hjælpe med at skylle fund fra en udgravning ud af et bjerg af jord.

 

De mindste kan gå på skattejagt efter perler og mønter, og i værkstederne kan man se smeden, bronzestøberen, flinthuggeren og træsnitteren arbejde, som man har gjort det fra oldtiden til i dag.

 

Medlemmer af Sønderjyllands Amatørarkæologer demonstrerer, hvordan man bruger en metaldetektor, og har man selv nogle oldtidsfund, kan man tage dem med og få en snak med arkæologerne om, hvad det er, og hvor gammelt det er.

Du kan også møde Nydamselskabet, som inviterer til at binde med bast og brodere med Bayeux-sting. Desuden deltager Midgaard Vikingecenter og Haderslev Arkiv og Museumsforening i aktiviteterne.

 

I løbet af dagen viser de rundt i museets faste oldtidsudstilling og fortæller om nogle af de helt store udgravninger, så man på kort tid kommer gennem den ældste del af Sønderjyllands historie. Skulle sulten melde sig ovenpå al den aktivitet, kan du i madboden blandt andet købe grubesteg, jernalderkonens urtestuvning og vikingegryde.

 

Museum Sønderjylland har landets største arkæologiske afdeling, og medarbejderne har hele landsdelen som arkæologisk ansvarsområde og arbejdsplads.

 

Vi ses til Arkæologiens Dag på museumsområdet mellem Aastrupvej og Dalgade i Haderslev.

 

Entré
60 kr. for voksne

20% for årskort

Gratis for børn.

 

Køb din billet på forhånd lige her – det er en hel almindelig entrébillet du skal købe:
https://billet.msj.dk/billetter

ARKÆOLOGIENS DAG

Arkæologi, Dalgade 7, 6100 Haderslev

Køb din entrébillet på forhånd

Få masser af medlemsfordele:

Køb medlemskort