fbpx
I arkæologernes fodspor- for børn og unge

I arkæologens fodspor er et minikursus over to dage, for alle børn og unge, der er vilde med gamle dage! Man kommer man ind bag museets kulisser. Deltagerne vil få ”næsten” alt at vide om fortiden og arkæologi. De vil få en omvisning i museets udstillinger, finder ud af, hvordan man ser forskel på flintesten, potteskår og jordklumper! De kommer med bag arkæologens skrivebord, ser arkivet, går på opdagelse i magasinerne og ser, hvor alle de arkæologiske udgravninger og fund er registreret.

1 . dag foregår ude på udgravningen, hvor man skal lære at gå med metaldetektor, se hvordan arkæologerne arbejder og ikke mindst selv få fingrene i jorden og grave fortiden frem.

2. dagen er på museet hvor vi skal finde ud af  hvad vi har fundet med metaldetektor og i de arkæologiske udgravninger. Først skal fundene vaskes og registres. De skal måles, vejes og fotograferes. Herefter skal vi finde ud af hvad vi har fundet. Ved at kigge i bøger, på nettet, i museets udstillinger og spørge arkæologerne finder vi frem til svarene og det hele slutter med, at de forhåbentlig mange og flotte fund udstilles på museet, hvor de kan ses hele sommerferien.

Vil du være med?
Tilmelding:  Til Merete Essenbæk, mees@msj.dk /tlf. 3080 2687 senest den 25. juni 2019. Min. 8 personer kursus
Hvornår: onsdag-torsdag 3.-4. juli eller mandag- tirsdag 8.-9. juli alle dage kl 9-16
Hvor:  1. dag den 3. juli på udgravning ved Bjerndrup ( Mellem kliplev og Tinglev) der arrangeres fælleskørsel i egne eller museets biler fra museet.   4. juli og 9. juli på museet. 4. juli: Et sted i Sønderjylland!
Prisen:  195 kr. inkl. materialer og let forplejning.  dvs. frugt, kiks eftermiddagsmad.

I arkæologernes fodspor- for børn og unge

Arkæologi, Dalgade 7, 6100 Haderslev + arkæologisk udgravning ved Bjerndrup