fbpx
I arkæologernes fodspor- 2 dags kursus for børn og unge

Rigtig mange børn og voksne synes det må være lykken at være arkæolog og finde gamle ting i jorden! Nu er muligheden der for at i hvert tilfælde børn mellem 7 og 15 år kan gå i arkæologerne fodspor.
Museum Sønderjylland arrangerer nemlig fire 2- dages arkæologikurser for børn og unge i de to første uger af skolernes sommerferie.

I arkæologens fodspor er et minikursus over to dage, for alle børn og unge, der er vilde med gamle dage! Den først dag kommer man ind bag museets kulisser. Deltagerne vil få ”næsten” alt at vide om fortiden og arkæologi. De vil få en omvisning i museets udstillinger, finder ud af, hvordan man ser forskel på flintesten, potteskår og jordklumper! De kommer med bag arkæologens skrivebord, ser arkivet, går på opdagelse i magasinerne og ser, hvor alle de arkæologiske udgravninger og fund er registreret.

De higer og søger
Når hovedet er fyldt op med viden er det på tide at få gang i graveskeen. Alle deltagerne er nu klar til at komme på udgravning og få prøvet deres evner af som arkæolog. På udgravningen skal man lære at gå med metaldetektor, se hvordan arkæologerne arbejder og ikke mindst selv få fingrene i jorden og grave fortiden frem. Efter udgravningen skal vi finde ud af, hvad vi har fundet med metaldetektor og i de arkæologiske udgravninger. Først skal fundene vaskes og registres. De skal måles, vejes og fotograferes. Herefter skal vi finde ud af hvad vi har fundet. Ved at kigge i bøger, på nettet, i museets udstillinger og spørge arkæologerne finder vi frem til svarene og det hele slutter med, at de forhåbentlig mange og flotte fund udstilles på museet, hvor de kan ses hele sommerferien.

Vil du være med?
Er man interesseret i at prøve strabadserne og udfordringerne, som arkæolog for et par dage kan man kontakte Museum Sønderjylland – Arkæologi på:
tlf. 3080 2687 eller sende en mail mees@msj.dk senest den 25. juni 2019.
Kurset foregår mandag-tirsdag eller onsdag – torsdag i uge 27 og 28. Prisen for at deltage er 195 kr. inkl. materialer og let forplejning

I arkæologernes fodspor- 2 dags kursus for børn og unge

Arkæologi, Dalgade 7, 6100 Haderslev